De houten fietsbrug staat klaar om geplaatst te worden.

Plaatsing fietsbrug Vierarmenkruispunt uitgesteld

© BRUZZ
14/03/2024

De plaatsing van een nieuwe fietsbrug aan het Vieramenkruispunt in Tervuren, net over de gewestgrens, is uitgesteld. Door technische redenen kunnen de werken, die komend weekend gepland stonden, niet doorgaan.

Het gaat over een houten fiets-en voetgangersbrug. Die moet een veilige oversteek bieden aan actieve weggebruikers aan het drukke Vierarmenkruispunt en maakt deel uit van de fietssnelweg tussen Brussel en Leuven (F29).

De Werkvennootschap, het Vlaams vennootschap verantwoordelijk voor werken aan de Brusselse Ring, bouwde de afgelopen maanden een brug in een afgesloten werfzone op de middenberm van de Tervurenlaan, vlak bij het kruispunt waar de brug zou worden geplaatst.

“De plaatsing van de volledige brug over het kruispunt is een delicate en complexe opdracht waarbij de brug eerst voorzichtig verreden wordt van de werfzone tot aan het kruispunt en vervolgens over het dak van de Vierarmentunnel. Daarna moet de brug nauwkeurig op de landhoofden geplaatst worden,” klinkt het in het persbericht van de gemeente Tervuren.

Er wordt nu gekeken naar een nieuwe datum om de brug te plaatsen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni