| Simulatiebeeld van het nieuw plein aan het Monument voor de Arbeid en de voetgangers-en fietsersbrug aan Jules de Trooz.

Groen licht voor fietsbrug en esplanade aan Jules de Trooz

RV
© BRUZZ
01/12/2023

Urban.brussels heeft groen licht heeft gegeven aan Brussel Mobiliteit voor de vernieuwing van het plein aan het Monument voor de Arbeid en de bouw van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug onder de Jules de Troozbrug. Dat kondigt Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed, Ans Persoons (Vooruit.brussels) aan.

De aanpassingen zorgen voor meer groen, een aangepaste heraanleg van de esplanade langs het water, de creatie van een halte voor de waterbus en een betere scheiding tussen voetgangers, fietsers en auto's.

“Door de ambitieuze verlaging van de kade zullen fietsers en voetgangers nu op een veilige manier via hun eigen brug onder de De Troozbrug kunnen oversteken. En de nieuwe esplanade langs het water zal een panoramisch uitzicht bieden op het Vergotedok en de skyline van Brussel.” verklaart Persoons.

Het project integreert ook faciliteiten voor technische diensten en sanitaire voorzieningen van Brussel Mobiliteit.

Het doel is om de kanaalzone een samenhangend uiterlijk te geven en een comfortabele, veilige doorgang te creëren voor voetgangers en fietsers langs het kanaal.

“Dit project past binnen onze inspanningen om de gehele kanaalzone te vergroenen. Zo creëren we samen een verkeersveiliger en groener Brussel”, stelt Brussels minister van mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

De gewijzigde stedenbouwkundige vergunning werd nu toegekend. Brussel Mobiliteit, aanvrager en bouwheer, kan nu aan de werken beginnen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni