Stakingsactie bij De Lijn in Asse duurt voort: ook buslijnen van en naar Brussel verstoord

© Belga
16/01/2024

Ook dinsdag is er hinder voor het busverkeer van De Lijn in de regio Asse in Vlaams-Brabant. Een deel van het personeel van de stelplaats in Asse heeft voor de tweede dag op rij het werk neergelegd, omwille van een intern conflict tussen buschauffeurs en een leidinggevende. Dat bevestigen vakbonden ACOD en ACV en De Lijn. Door de staking is er ook hinder op enkele buslijnen van en naar Brussel.

Dinsdag is er hinder op de lijnen 20, 212, 214, 243, 625 en R15. Dat betekent niet dat geen enkele bus op die lijnen rijdt: het kan zijn dat een bus toch komt opdagen, omdat de chauffeur niet meestaakt. De Lijn raadt reizigers aan de routeplanner via de website of de app te raadplegen alvorens het traject te starten.

Aan de basis van de staking ligt een conflict tussen buschauffeurs en een leidinggevende. "We vragen niet dat de teamcoach ontslagen wordt, maar wel dat hij verplaatst wordt," zegt Stefaan Laroy (ACOD). "Als er geen rekening wordt gehouden met onze vragen, vrees ik dat de staking nog zal voortduren, en kan uitbreiden naar andere stelplaatsen waar de teamcoach voordien gewerkt heeft."

Opvallend is dat de vakbonden in dit dossier niet aan hetzelfde zeel trekken. Bij ACV is te horen dat een voorstel van de directie om een tweede teamcoach aan te nemen in de stelplaats van Asse niet werd aanvaard door ACOD. "De meeste mensen hebben geen probleem met de persoon in kwestie," zegt Eddy Bronselaer (ACV). "Hij is streng, maar doet zijn werk goed. We hopen dat er snel een nieuw overleg kan doorgaan, en dat er een oplossing gevonden wordt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , De Lijn , staking , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni