Een bus van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn richting Aalst

| Archiefbeeld.

Spontane staking bij De Lijn in Asse: buslijnen van en naar Brussel verstoord

DVDE
© Belga
15/01/2024

In de regio Asse in Vlaams-Brabant is het busverkeer van vervoersmaatschappij De Lijn sinds maandagvoormiddag verstoord. Door een spontane vakbondsactie is de helft van de chauffeurs niet uitgereden. Daardoor is er ook hinder op enkele buslijnen van en naar Brussel.

Een "intern" probleem lag aan de basis van de staking, zegt een woordvoerder van De Lijn. Meer details kan de openbaarvervoermaatschappij niet geven, omdat gesprekken tussen de directie en vakbonden nog aan de gang zijn.

De stakingsactie veroorzaakt hinder op de lijnen 213, 214, 242 en R15. De impact zal nog de rest van de dag voelbaar zijn. De Lijn raadt reizigers aan om online naar de pagina van de halte te gaan waar je zou op- of afstappen om na te kijken of je bus rijdt. "Als er geen real time-informatie te zien is aan de halte, betekent het dat er geen bus rijdt," legt de woordvoerder uit.

Ook dinsdag mogelijk hinder

Of de actie dinsdag voortgezet wordt, is nog niet duidelijk. "Er zijn aanwijzingen dat er opnieuw gereden zal worden, maar het is nog niet 100 procent zeker," stelt de woordvoerder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni