| Tot 7 juli zullen er geen treinen tussen Jette en Ternat, en Jette en Opwijk.

Twee weken lang geen treinen tussen Jette en Opwijk of Ternat

© BRUZZ
22/06/2024

Vanaf vandaag tot en met zondag 7 juli rijden er geen treinen ten westen van het station Jette. Dat komt door onderhoudswerken door Infrabel, dat onder andere de bovenleiding vernieuwt. De NMBS legt vervangbussen in.

Door werken is er twee weken lang geen spoorverkeer over delen van de lijnen Dendermonde-Brussel en Denderleeuw-Brussel (via Groot-Bijgaarden). Er rijden geen treinen tussen Opwijk en Jette en Ternat en Jette, ook het station van Sint-Agatha-Berchem wordt niet per spoor bediend. Reizigers die verder willen reizen moeten gebruikmaken van een vervangbus. Ze kunnen ook omreizen, bijvoorbeeld via Mechelen of Denderleeuw. Het traject van verschillende treinen is ook aangepast.

Bovenleiding en wissels

De hinder komt door onderhoudswerken van spoornetbeheerder Infrabel op en rond het station van Jette. De infrastructuurbeheerder voert er werken uit aan onder andere de bovenleiding en de wissels. Daarmee wil Infrabel de veiligheid op het spoor en het comfort van de buurtbewoners verhogen.

Volgend weekend, van zaterdag 29 juni tot en met zondag 30 juni wordt er ook gewerkt tussen Brussel-Zuid en Nijvel, de NMBS zal vervangbussen voorzien. Vanaf 29 juni tot en met 7 juli staan er ook nog werkzaamheden op de planning tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman. Verschillende treinen zullen daardoor omgeleid worden, enkele treinen zullen daardoor niet rijden. Alle info vind je op de website van de NMBS.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni