BRUZZ

| Archiefbeeld

Vanaf woensdagavond tijdelijk ernstige hinder aan Leonardtunnel

© Belga
08/05/2024

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt vanaf woensdagavond voor ernstige hinder aan en rond de Leonardtunnel in Tervuren. De stalen steunpunten tussen de tunnelkokers worden vervangen.

De Leonardtunnel ligt op de kruising van de Brusselse ring R0 en de snelweg E411. Het tunnelcomplex wordt al sinds april vorig jaar gerenoveerd. Op dit moment vernieuwt de aannemer de wanden langs de in- en uitgang van de tunnel van de binnenring, wat al verkeershinder veroorzaakt.

Het AWV waarschuwt echter voor "ernstige verkeershinder" vanaf vanavond tot maandagavond 20 mei. De aannemer zal tijdens de twee verlengde weekends van Hemelvaart en Pinksteren werken uitvoeren aan de stalen steunpunten tussen de tunnels van de E411 en de Brusselse ring, die onder elkaar liggen. "Die zijn na 50 jaar van intensief gebruik stilaan versleten", zegt het AWV.

De balk waarop de tunnel van de E411 ligt, zal tijdens de werken worden opgetild met een vijzel om de steunpunten te kunnen vervangen. "Die handeling zal twee keer gebeuren, een keer in elke koker", luidt het.

Tijdens de werken kan er geen verkeer door de tunnel van de ring. Het verkeer zal een omleiding moeten volgen via het bovengrondse Leonardkruispunt. Het AWV verwacht daardoor ernstige hinder "op de ring en in de ruime omgeving van het kruispunt", luidt het. "Tot nu toe was er enkel vertraagd verkeer op de binnenring door de afgesloten rijstrook in de Vierarmentunnel. Nu zal er ook veel hinder zijn voor de buitenring."

Het agentschap plande de werken bewust rond Hemelvaart en Pinksteren, "omdat er dan sowieso minder verkeer op de baan is".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni