Vrijdag hinder verwacht bij MIVB en Net Brussel door vakbondsactie

DVDE
04/03/2024

De MIVB waarschuwt dat haar net deze vrijdag, 8 maart, sterk verstoord zal zijn door een nationale actiedag van verschillende vakbonden, naar aanleiding van de Internationale Dag voor Vrouwenrechten. Wie het openbaar vervoer gebruikt, wordt aangeraden om een alternatief te voorzien.

Hoe groot de hinder zal zijn, zal pas vrijdagochtend duidelijk worden. Maar de MIVB verwacht wel dat het net "sterk verstoord" zijn door de actiedag. Bovendien kunnen bus- en tramlijnen die wel uitrijden hinder ondervinden door een betoging in het stadscentrum.

Bij de NMBS zal er geen hinder zijn door de vakbondsactie.

Ook afvalophaling verstoord

Hoewel het Brussels agentschap Net Brussel "alles in het werk zal stellen" om de impact van de actiedag te beperken, kan de ophaling van de vuilniszakken verstoord zijn. Er zijn mogelijke ook verstoringen bij het Recypark van Net Brussel en bij de ophaling van huishoudelijk klein chemisch afval.

Net Brussel vraagt aan inwoners en handelaars die hun zak in de ochtend van 9 maart nog op straat zien staan, deze binnen te halen. Ze kunnen de zak dan tijdens de volgende ophaling aanbieden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni