awel merci

Molenbeekse rappers nemen ongevraagd videoclip op in commissariaat

De rap clip van New School

Een tuinbankje, een camera en een grote speakerbox: meer is er niet nodig om een videoclip te maken. Dat bewezen enkele Molenbeekse rappers die ongegeneerd een politiecommissariaat als geïmproviseerde locatie gebruikten om hun videofragment te maken.

Onder de hashtag #ChallengeJeRapOuJeVeux gebruikten de rappers van New School de lokettenzaal van het politiebureau in Molenbeek voor hun nieuwe muziekclip. In hun teksten viseerden ze onder meer de brigade anti-banditisme (BAB), die in het commissariaat gehuisvest is.

“Na minder dan twee minuten werden ze door één van de receptiemedewerkers verzocht het commissariaat te verlaten,” zegt Johan Berckmans, hoofd van het politiekorps van Brussel-West aan La Capitale.

Eerder al, draaide New School onder diezelfde hashtag meer soortgelijke clipjes in onder andere een Lidl en en een O’tacos.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?