Franse rapper Booba wil gevecht in Brussel met collega Kaaris

© Booba / Facebook
| Rapper Booba

Op 5 april willen de Franse raprivalen Booba en Kaaris het tegen elkaar opnemen in een bokswedstrijd in Paleis 12 in Brussel. Dat maakte de Franse rapper Booba donderdagavond zelf bekend op zijn Instagrampagina. Enkele maanden geleden beleefde de vete tussen de rappers een hoogtepunt met een grote vechtpartij in een Franse luchthaven.

Evenementenbureau Brussels Expo bevestigt dat er een aanvraag voor paleis 12 is ingediend, maar dat er nog niets vaststaat. Bij het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) wordt nog niet gereageerd op het nieuws.

In augustus 2018 ging een filmpje waarin de twee rivalen uit de Franse rapwereld en hun entourages in de Parijse luchthaven van Orly met elkaar op de vuist gingen, de hele wereld rond.

De twee kemphanen, in het begin van hun muzikale carrière nog vrienden, werden begin oktober na drie weken in voorlopige hechtenis tot 18 maanden cel veroordeeld voor hun gewelddadige vechtpartij. Een hoorzitting op 17 januari moet de opgelopen schade vastleggen, maar voorlopige schattingen wijzen erop dat het gevecht voor meer dan 50.000 euro schade heeft veroorzaakt.

Kaaris weigert

Sinds de 'Slag om Orly' trachtten zowel Booba als Kaaris op sociale media om elkaar te 'dissen' of neer te halen. Een bokswedstrijd zal nu het geschil tussen beide mannen moeten beslissen.

In zijn video op Instagram verzekert Booba dat er 300.000 euro op het spel staat, en hij de voorwaarden voor het contract al heeft doorgestuurd naar de manager van Kaaris.

Op Instagram heeft Booba ondertussen laten weten dat Kaaris het gevecht geweigerd heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?