Recordjaar voor Paleis 12, omgedoopt tot ING Arena

© Belga
14/09/2023
Updated: 14/09/2023 09.47u

Paleis 12, de concert- en evenementenzaal, op de Brusselse Heizel, zal in één jaar tijd nog nooit zoveel bezoekers over de vloer gehad hebben als in 2023. Tien jaar bestaat Paleis 12 al. Donderdag verandert de arena met een capaciteit van 16.500 personen officieel van naam: ING Arena klinkt het voortaan.

Vorig jaar waren er voor het eerst meer dan 300.000 bezoekers in Paleis 12. "Dat was een recordjaar, maar 2023 wordt een nieuw recordjaar", zo voorspelt Denis Delforge, CEO van Brussels Expo. "We zien echt die tendens van groei in de wereld van concerten, evenementen en shows. We hebben te maken met een inhaaleffect na de covidjaren. We voelen dat er bij het publiek de behoefte is om opnieuw sterke sociale emoties te beleven."

Delforge maakt zich ook sterk dat 2024 opnieuw, voor het derde jaar op rij dus, een recordjaar zal zijn. Dat denkt hij te weten omdat er nu in september al een pak meer grote shows en namen voor volgend jaar vastliggen dan vorig jaar in september voor 2023.

a0368dc7-ingarenablackstackrgb.jpg

| Zo zal het nieuwe logo van de ING Arena er voortaan uitzien.

Naamsponsor

De onthulling van de nieuwe naam 'ING Arena' vindt vandaag plaats. Het nieuwe logo prijkt aan de voorgevel. ING is geen nieuwe partner. De bank was er al van in het begin bij. Het contract als naamsponsor start nu en loopt tot 2030.

Niet alleen het financiële aspect is belangrijk voor Delforge bij deze naamsponsordeal. Het vergroot ook de wereldwijde uitstraling vindt hij.

"Dit gaat ons toelaten een internationale reputatie uit te bouwen, verder dan onze landsgrenzen: Paleis 12 was meer een lokaal merk, ING is een internationaal merk. De nieuwe internationale naam gaat helpen om artiesten, managers, promotoren aan te spreken, en zo meer artiesten en evenementen op wereldtournee aan te trekken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni