Straatraces aan de Heizel: 'Buren blijven slachtoffer van de geluidsterreur'

TP
© BRUZZ
07/05/2024

Buurtbewoners rond de Heizel ervaren last van straatraces. Dat probleem bestaat al jaren, maar met de zomer in aantocht neemt de overlast opnieuw toe. “Binnen valt de geluidsoverlast goed mee, maar op een zonnige avond is het op het terras zeer vervelend dat er gierende banden en optrekkende motoren te horen zijn”, vertelt Geralda De Vos.

De Vos baat café Palto uit op het aanpalende Sint-Lambertusplein en heeft als buurtbewoner al jaren last van de straatraces. “De geur van verbrand rubber blijft op zo’n avonden ook in de lucht hangen.”

Er werden de laatste jaren al verschillende maatregelen genomen, waaronder het plaatsen van betonblokken, "maar we zijn nu zes jaar verder”, aldus De Vos. “De maatregelen die genomen worden volstaan niet.”

Dat vindt De Vos jammer. “Heel de buurt weet dat de auto’s en brommers verzamelen bij de eerste mooie zomeravond, maar toch is dat voor de politie niet voldoende om daar massaal aanwezig te zijn”, verklaart ze. “Ze nemen wel wagens in beslag, maar veel te weinig, want we blijven slachtoffer van de geluidsterreur. Vooral die brommende motoren, dat geluid gaat door merg en been."

Toch is het volgens De Vos niet onmogelijk om de onruststokers op te sporen. "Via publieke Instagramgroepen spreken ze een uur af om te verzamelen. Het is dan niet zo moeilijk om die mensen op te pakken", denkt ze "Dat is een beetje de frustratie van de buurt.”

'Heel de buurt weet dat de auto’s en brommers verzamelen bij de eerste mooie zomeravond, maar toch is dat voor de politie niet voldoende om daar massaal aanwezig te zijn'

Geralda De Vos

Buurtbewoner Heizelplateau

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni