Mysterieuze mogelijke schietpartij in Laken

Updated: 11-05-2018 - 16:25

Vlak bij het Emile Bockstaelplein in Laken voert de Brusselse politie vrijdagmiddag onderzoek naar een mysterieus mogelijk schietincident. Getuigen hebben er twee mannen zien wegvluchten in verdachte omstandigheden en een schot gehoord, maar voorlopig is het nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld, aldus de politie.

"Onze ploegen zijn rond kwart voor een opgeroepen omdat getuigen in de Leopold I-straat twee mannen hadden zien lopen met een koffer en een schot hadden gehoord", zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse.

"Die personen zouden dan over de sporen gevlucht zijn. Ter plekke hebben we niemand kunnen aantreffen, ook geen gewonden. Het treinverkeer is kort onderbroken geweest voor een onderzoek op de sporen, maar is hersteld. Er is plaatselijk tijdelijk een perimeter ingesteld."

Het treinverkeer op lijn 50 werd wel tweemaal onderbroken, voor in totaal een half uur. Ondertussen rijden er weer treinen, maar wel met aangepaste snelheid, zo meldt de NMBS.

De politie kon op de plek van het incident geen kogelhulzen terugvinden, zegt Slosse. Voorlopig gaat ze uit van een mislukte car- of sackjacking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?