Nieuw bezoekersrecord voor 'klein' Autosalon

© PhotoNews

Het Autosalon in Brussel, dat zondagavond de deuren sluit, zal naar verwachting meer dan 442.000 bezoekers gelokt hebben. Dat is een nieuwe record voor een "klein" Autosalon, zoals dat in de oneven jaren wordt georganiseerd. Dat meldt organisator Febiac zondag.

De 97ste editie van het Autosalon sluit pas zondag om 19.00 uur, maar nu al is duidelijk dat de bezoekersaantallen van twee jaar geleden zullen worden verbeterd. "Onze beste schatting op dit ogenblik bedraagt net boven de 442.000 bezoekers", aldus Febiac, de automobiel- en tweewielerfederatie.

Een definitief cijfer zal zondagavond worden bekendgemaakt. Febiac mikte vooraf op 400.000 tot 450.000 bezoekers. Het vorige record dateert van twee jaar geleden, toen Brussels Expo 437.112 bezoekers over de vloer kreeg.

Het "klein" Autosalon - "voor personenwagens, gemotoriseerde tweewielers en lichte bedrijfsvoertuigen" - opende na een persdag de deuren voor het grote publiek op zaterdag 19 januari. In 2020 vindt opnieuw een "groot" Autosalon plaats. De vorige editie ervan, in 2018, was goed voor ruim 542.000 bezoekers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?