Nog geen toestemming 'Gele Hesjes'-betoging zaterdag

© Belgaimage
| Manifestatie Gele hesjes
Updated: 06-12-2018 - 20:06

Hoewel de gele hesjes opnieuw acties plannen op zaterdag, is er nog geen officiële aanvraag ingediend bij de politie. Een officiële betoging kan dus niet plaatsvinden. "Sociale media zijn een uitstekende tool om de situatie op te volgen", zegt politiewoordvoerster Ilse Van De Keere aan BRUZZ.

Sinds de protesten van afgelopen vrijdag circuleren er opnieuw berichten op sociale media: de zogenaamde ‘gele hesjes’ plannen nieuwe acties, en zijn bereid om opnieuw de straat op te komen. “We hebben nog geen officiële aanvraag ontvangen voor een betoging, toch proberen we om zelf contact op te nemen met organisatoren, om een dialoog op gang te brengen”, aldus Van De Keere.

Afgelopen vrijdag ging het er heel hevig aan toe in Brussel. Straatmeubilair en politievoertuigen werden beschadigd, en niet minder dan 82 ‘gele hesjes’ werden opgepakt. De politie houdt zich hoe dan ook scherp voor zaterdag, en zal zeker de nodige middelen voorzien om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. “Sociale media zijn een uitstekende tool om de situatie op te volgen, om te weten wat we mogen verwachten en op welke plekken we voornamelijk moeten focussen”, zegt Van De Keere.

Zaterdag voorziet de politie een Real Intelligence Center, waar het personeel dat op de sociale media werkt (ook wel Open Source Intelligence of OSINT genoemd) de informatie op internet en sociale media in realtime opvolgt en die nodige gegevens doorgeeft aan de leidinggevenden en het personeel op het terrein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?