Gele hesjes komen zaterdag terug naar Brussel

© Belgaimage
| Gele hesjes in Brussel op 30 november
Updated: 04-12-2018 - 15:21

Na de rellen van afgelopen vrijdag hebben de gele hesjes een nieuwe protestactie aangekondigd. Zaterdag komen ze wellicht samen in de Europese wijk. Ook de Franse hesjes zouden van de partij zijn.

Zoals ook voor het protest van de gele hesjes van vrijdag 30 november het geval was, circuleren er verschillende aankondigingen van protestacties op Facebook. Volgens één evenement is de afspraak om 11 uur op het Schumanplein. Volgens anderen zou de afspraak dan weer om 10 uur aan het Jubelpark zijn, of om 12 uur voor het Centraal Station. Ook Franse actievoerders zouden naar Brussel komen. Die willen protesteren voor de Europese instellingen.

De betoging zou vervolgens richting Wetstraat gaan. Gelijktijdig zouden ook motorrijders, landbouwers en vrachtwagenchauffeurs samenkomen, om via de Naamsepoort naar de Wetstraat te trekken.

Hetzelfde evenement wordt ingeleid met de boodschap 'ACAB TOTAL', all cops are bastards. Op een andere pagina wordt van de regering onder meer een dubbele loonindexering geëist, net als een verhoging van het minimumloon, de invoering van het recht voor de bevolking om verkozenen uit hun functie te zetten, de vermindering van de belasting op energie en beter openbaar vervoer.

Hoe dan ook is er geen aanvraag ingediend voor een betoging. Dat bevestigt de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?