Vijf mensen gerechtelijk aangehouden na betoging gele hesjes

© Belgaimage
| Betoging van de Gele Hesjes in Brussel.

Na het protest van de 'gele hesjes' vrijdag in het centrum van Brussel zijn vijf mensen gerechtelijk aangehouden, zegt het Brusselse parket. Drie van hen zijn na verhoor vrijgelaten. Twee andere verdachten, onder wie een minderjarige, zijn ter beschikking gesteld van de procureur.

Een vijfhonderdtal actievoerders zette vrijdag de boel op stelten tijdens een betoging van 'fluohesjes' in het centrum van de stad. Daarbij werden onder meer twee politievoertuigen in brand gestoken. Tientallen betogers werden opgepakt, vijf van hen zijn ook gerechtelijk aangehouden.

Volgens het Brusselse parket gaat het om een persoon die ervan verdacht wordt verboden wapens (scheermesjes) bij zich te hebben gehad, een andere die in het bezit was van verdovende middelen en een iemand die verdacht wordt van opzettelijke vernielingen. Zij werden na verhoor vrijgelaten.

Twee andere verdachten blijven aangehouden. Het gaat om F.E., die verdacht wordt van weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan een politieagent, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Hij moet op 4 januari voor de correctionele rechtbank verschijnen.

De andere verdachte die aangehouden blijft, is minderjarig. Die persoon wordt verdacht van opzettelijke vernielingen en het in brand steken van twee politievoertuigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?