Photo News

| Archiefbeeld.

Duizenden leerlingen krijgen donderdag buiten les

© Belga
22/04/2024

In verschillende Nederlandstalige Brusselse scholen krijgen leerlingen op donderdag 25 april buiten les. Zij gaan daarmee in op de oproep van MOS, een samenwerkingsverband dat scholen milieuvriendelijker wil maken.

In meer dan 180 scholen in Vlaanderen en Brussel gaan de lessen op donderdag 25 april buiten door. De scholen gaan daarmee in op de oproep van MOS, een samenwerking tussen het Departement Omgeving, de Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

"Buiten leren is onder meer goed voor het mentale welbevinden van leerkrachten en leerlingen en stimuleert het creatieve en kritische denken," zo luidt het bij het Vlaams Departement Omgeving.

Niet enkel speelplaatsen of buitenklassen kunnen dienstdoen als verlengde van het klaslokaal, ook parkjes en sportterreinen in de buurt zijn plekken die uitnodigen tot buiten leren.

Buitenlesdagchallenge

Tot nu toe gaven 183 Vlaamse scholen aan mee te doen. Daarnaast kunnen scholen van 22 april tot en met 3 mei ook deelnemen aan de Buitenlesdagchallenge die MOS samen met Natuurpunt ontwikkelde. Via de app Obsidentify kunnen ze dan wilde planten en dieren identificeren. Vorig jaar brachten deelnemende scholen meer dan duizend verschillende soorten in kaart.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni