Leerlingen Atheneum Anderlecht steken onthaal Huis van het Nederlands in nieuw jasje

┬ę belga
30/01/2024

Leerlingen van de kunstafdeling van het Atheneum van Anderlecht hebben het onthaal van het Huis van het Nederlands in Brussel omgetoverd tot een kunstwerk. Op die manier wil het Huis van het Nederlands de banden aanhalen met jongeren in de stad. Dinsdag werd het kunstwerk ingehuldigd in bijzijn van Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V).

In het Huis van het Nederlands worden volwassenen op weg geholpen die de taal willen leren. Het nieuwe onthaal is geïnspireerd op zeepbellen. Die staan symbool voor "frisheid, speelsheid, licht en transparantie," aldus het Huis van het Nederlands in een persbericht.

Daarnaast verwijzen de bellen naar de Brusselse superdiversiteit. Bellen zijn namelijk "ook dromen en Brusselaars die Nederlands leren, durven dromen, durven kansen grijpen," concludeert het Huis.

Taal als bindmiddel

Tijdens de inhuldiging van het kunstwerk kwam Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) een kijkje nemen. "Het is fascinerend om de stad door hun ogen te zien en om hetzelfde geloof in de toekomst van de stad te delen," aldus Dalle. "Ook hier is taal een bindmiddel. Nederlands is een springplank naar meer onderwijs, werk of vrije tijd," concludeert de minister.

Vooraf deden de leerlingen inspiratie op tijdens workshops, waarbij ze aan de slag gingen met het thema 'taal'. Zo maakten ze onder meer wandelingen door de stad en staken ze samen met hiphopartiesten Kash en Baptiste twee rapnummers in elkaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni