Huis van het Nederlands viert twintigste verjaardag met stille disco en speeddates

© BRUZZ
23/11/2023

Sinds 2003 kwamen er al 20.000 Brusselaars langs om hun Nederlands op te krikken. Donderdag, in de loop van de dag, vierde het Huis van het Nederlands die vooruitgang met een spookhuis, speeddate-sessie en stille disco. BRUZZ begaf zich op de dansvloer en stuitte op een resem kersverse polyglotten met feesthoedje.

Donderdagavond dan werden zeven prijzen uitgereikt aan mensen die een belangrijke verdienste hebben voor de twintigjarige werking van de organisatie.

Samira Chaoui, Katrien Vanachter, Odette Hermans, Ann Deraedt, Alexandra Cromphout, Ayla De Greve en Meryem Bakay mochten elk een prijs in ontvangst nemen voor hun verdiensten bij het Huis.

Minister en collegelid Sven Gatz (Open VLD), bevoegd voor Scholenbouw en Onderwijs in het college, wees er in een toespraak op dat oefenkansen voor het Nederlands "leiden tot meer kennis en vaardigheden bij de ouders en tot een betere communicatie tussen school en ouders". Dat heeft volgens hem per direct een positieve invloed op het leerproces van de kinderen. "Door ouders te versterken op het vlak van het Nederlands, willen we ook meer betrokkenheid en participatie bij het schoolgebeuren generen. Een win-win voor iedereen."

"Het Huis van het Nederlands maakt al twintig jaar het verschil door anderstalige Brusselaars, en met name nieuwkomers, een échte kans te bieden in het Nederlands", zegt ook staatssecretaris Ans Persoons (Vooruit.brussels), tevens collegelid bij de VGC bevoegd voor Cultuur, Jeugd, Sport en Gemeenschapscentra. "De inzet van de vele vrijwilligers is goud waard, want zonder hen krijgen de cursisten niet de oefenkansen die nodig zijn in het taalleerproces."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel , Samenleving , huis van het nederlands , benjamin dalle

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni