Renovatiewerken COOVI-Campus Anderlecht afgerond

© BRUZZ
29/02/2024

De renovatiewerken van gebouw 3B van de COOVI-Campus Anderlecht – waar onder meer secundair onderwijs en volwassenonderwijs wordt gegeven – zijn afgerond. Onder meer een 'smaaklabo' voor professionele degustaties behoort tot de nieuwe faciliteiten. Voor de werken maakte de VGC 9 miljoen euro vrij.

Gebouw 3B van de COOVI-Campus Anderlecht, dat dateert uit 1949, was dringend aan renovatie toe. De campus beschikt voortaan over flexibele lesruimtes voor zowel traditioneel klasgebruik als degustaties en experimenten, conform met de huidige normen en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Zo werd een smaaklabo voor professionele degustaties ingericht, voor de opleidingen horeca en drankenkenner, en technicus in fermentatieprocessen brouwen, wijn maken en destilleren.

Op de COOVI-campus in Anderlecht huizen het GO! COOVI Secundair Onderwijs, GO! CVO (Centrum voor Volwassenenonderwijs) Brussel en GO! Castor Duaal Leren. Maar ‘s avonds kunnen de ruimten ook gebruikt worden voor de lerarenopleidingen van de VUB en de Erasmushogeschool.

Oefenwinkel

In het bijgebouw werd de bestaande sportzaal opgefrist en zijn er extra kleedruimtes. De zaal kan ook ingezet worden voor externe evenementen, georganiseerd en begeleid door de cursisten en leerlingen van de opleidingen toerisme, horeca, onthaal en verkoop. Er komt ook een oefenwinkel voor de leerlingen van het GO! Castor Duaal Leren waar huisbereide producten zullen verkocht worden.

Voor het renovatieproject maakte de VGC 9 miljoen euro vrij. “We zijn heel dankbaar voor deze investering”, klinkt het bij Jurgen Wayenberg, algemeen directeur van GO! scholengroep Brussel. “Er zijn meer gelegenheden voor samenwerking tussen de verschillende opleidingen, en de multifunctionele labo’s creëren extra mogelijkheden voor werkplekleren. Zo kunnen we onze opleidingen nog beter afstemmen op de arbeidsmarkt."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni