Studeren in Viage of stadion van Union? Brik voegt studeerplekken toe

NLS
© BRUZZ
07/05/2024
Updated: 08/05/2024 10.27u

In de aanloop naar de blokperiode biedt studentenorganisatie Brik naar goede gewoonte heel wat studeerplekken aan. Nieuwe locaties dit jaar zijn concertzaal Viage en het stadion van Union. In totaal zullen meer dan 30 studeerruimtes de deuren openen.

Naast de vertrouwde 'Study Spaces', zoals de Gare Maritime en klooster Mona in Jette, worden deze blokperiode enkele nieuwe locaties toegevoegd. Zo zullen studenten ook terechtkunnen in GC Vaartkapoen, het kantoor van BDO en het Archief en Museum voor het Vlaams Leven te Brussel.

“Maar het meest enthousiast zijn we over het voetbalstadion van Union en de concertzaal van Viage, heel iconische locaties om te studeren”, aldus Tessa Derden, projectverantwoordelijke bij Brik.

Airconditioning

In Viage zullen 80 studeerplekken beschikbaar zijn tussen 10 uur en 22 uur. Er is airconditioning, en studenten krijgen er 20 procent korting aan de bar op vertoon van hun studentenkaart. In het stadion van Union zullen er 15 plaatsen zijn, op de plek waar doorgaans de sportcommentatoren zitten.

De studeerplek in Gare Maritime opent 9 mei al de deuren. "Heel wat Brusselse bibliotheken en studeerlocaties maken het weekend van Hemelvaart de brug en zijn dus niet open", zegt Derden. "Net op het moment dat volgens onze bevraging de meeste studenten de blok aanvatten. Daarom openen we onze grootste Study Space in Gare Maritime al wat vroeger."

De andere locaties zullen vanaf 13 mei openen, met uitzondering van het stadion van Union. Daar kunnen studenten vanaf 3 juni terecht. De Study Spaces sluiten op 28 juni.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni