Ook BRUZZ getroffen door besparingsronde

© PhotoNews
| Benjamin Dalle (CD&V), hier naast Zuhal Demir (N-VA), in het Vlaams Parlement als Vlaams minister voor Brussel.

Slecht nieuws voor BRUZZ. De Vlaams-Brusselse mediagroep zal volgend jaar 6 procent minder subsidie van de Vlaamse gemeenschap ontvangen dan dit jaar. Dat blijkt uit de beleidsnota die Vlaams minister van Media, Jeugd en Brussel, Benjamin Dalle (CD&V) openbaar plaatste.

De maatregel kadert binnen een algemene besparingsronde van de Vlaamse regering en geldt voor heel wat instellingen in Brussel en Vlaanderen. Voor BRUZZ gaat het omgerekend om 336.000 euro. Een fameuze knauw in het budget.

Wat er nu gaat gebeuren, zullen de directie en de raad van bestuur de komende dagen bekijken. Maar dat er op een andere manier en met minder middelen over Brussel zal worden bericht, staat nu al vast.

Algemeen directeur Jo Mariens: “We hadden een besparing verwacht, maar 6 procent is geen klein bier”. De directie wil in alle geval gaan voor maximaal behoud van de werkgelegenheid en het behoud van de vijf media: website, radio, tv, het magazine en social media. Maar dat er geknipt en gevijld zal worden, staat nu al vast.

De besparing van 6 procent Vlaams geld komt bovenop een geschil met de BTW-administratie dat eind dit jaar de kop opstak. Daar is nog geen bedrag van bekend, maar ook dat zal voelbaar zijn in het budget.

BRUZZ is het mediamerk van de vzw Vlaams-Brusselse Media en wordt in hoofdzaak gefinancierd door de Vlaamse gemeenschap en de Vlaamse gemeenschapscommissie. Er werken 63 vaste medewerkers en heel wat freelancers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?