Opnieuw auto in brand gestoken in Marollenwijk

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 8 september 2020
Updated: 08-09-2020 - 12:50

In de Brusselse Marollenwijk is maandagavond opnieuw een auto in brand gestoken. De brandweerinterventie zelf verliep zonder problemen. De rest van de avond bleef het rustig in de wijk.

"Rond 21u30 werd een bestelwagen in brand gestoken", zegt Olivier Slosse van de Brusselse politie. "Het voertuig werd eerst tot aan de crèche geduwd die afgelopen weekend ook al gevandaliseerd werd, en dan pas in brand gestoken. Waarom die crèche precies geviseerd wordt, is een raadsel."

Na de brand kwam de brandweer meteen ter plaatse om het vuur te blussen. "Die interventie verliep zonder incidenten, niemand werd bekogeld", aldus Slosse.

De rest van de avond verliep zonder incidenten, meldt de Brusselse politie dinsdagochtend. Slosse: "Er werd een onderzoek ingesteld naar de brandstichting van de auto, maar nog niemand werd aangehouden."

Het is al enkele dagen bijzonder onrustig in de Marollenwijk. Vrijdag werden vier mensen opgepakt toen ze politievoertuigen bekogelden met stenen. Zaterdag werd de brandweer opgeroepen voor een brandende bestelwagen en vuilnisbakken die in brand stonden. Bij aankomst werd de brandweer echter bekogeld met molotovcocktails.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?