Parken zondag en maandag gesloten wegens rukwinden

© Stephane Mignon
| Ter Kamerenbos
Updated: 10-03-2019 - 09:29

Alle Brusselse gewestelijke parken zullen zondag en maandag gesloten zijn wegens de slechte weersomstandigheden. Leefmilieu Brussel roept op om de omgeving van bomen te vermijden.

De parken die niet kunnen worden afgesloten zullen een waarschuwingsbord krijgen. Ook parkwachters zullen voorbijgangers waarschuwen. Dat meldt Leefmilieu Brussel, dat ook aanraadt om alle gewestelijke groene ruimten en de omgeving van bomen te vermijden.

Het KMI stuurt een extra waarschuwing over zeer onstuimig weer dat er zondagnamiddag zit aan te komen. Het gaat vooral over rukwinden die snelheden halen tot 110 km per uur. Als de weersomstandigheden meevallen, worden de parken dinsdagochtend opnieuw geopend, na inspectie door Leefmilieu Brussel.

Ook het Ter Kamerenbos zal zondag en maandag gesloten zijn omwille van de rukwinden die verwacht worden. Dat meldt de politie van Brussel Hoofdstad Elsene. De heropening is voorzien voor dinsdagochtend, behoudens incident, klinkt het.

Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd. Dat kan gebeld worden bij stormschade of niet-dringende hulp.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?