Parking Coovi nog geen succes

© PhotoNews
| Park & Ride Coovi in Anderlecht.

De gloednieuwe pendelparking Coovi aan de Ring in Anderlecht, wordt na tien dagen amper gebruikt. Nochtans is de parking voorlopig gratis, omdat er problemen zijn met de website waar mensen kunnen inschrijven. Bovendien kampt de nieuwbouw ook met wateroverlast.

De pendelparking aan metrostation Ceria-Coovi is de eerste volwaardige Park & Ride in Brussel. Het complex werd in de week voor de verkiezingen ingehuldigd, op 20 mei. Maar het is geen instant-succes. Met een gemiddelde van dertig tot zestig auto’s per dag in de eerste tien dagen blijven ruim 1.200 beveiligde, overdekte parkeerplaatsen ongebruikt.

Aftredend minister van Mobiliteit Pascal Smet (One.Brussels) had bij de opening aangekondigd dat de parking tot 31 mei gratis toegankelijk blijft. Die termijn wordt verlengd, vermoedelijk tot ergens in de loop van de maand juni. De website waar gebruikers zich moeten inschrijven doet het immers nog niet. Doordat het parkeeragentschap Parking.Brussels een andere website-bouwer in de arm nam, dan voor de site waarop voor Park&Ride-Kraainem kan gereserveerd worden, zijn er problemen opgedoken.

Bij regen, zoals op 27 mei, loopt het water van buiten de parking in.
© JMB
| Bij regen, zoals op 27 mei, loopt het water van buiten de parking in. De parking werd nog niet opgeleverd.

Inmiddels viel ook op dat de parking last heeft van waterinstroom (zie foto), ter hoogte van de toegangsdeuren. Het beton buiten zou hoger liggen dan het vloerniveau binnen. Na regen moet met de vloertrekker alle water uit de parking gedweild worden. Het hoort bij de kinderziektes, en de parking is nog niet "opgeleverd" als bouwwerf, stelt Parking.Brussels als excuus.

Inzake rendabiliteit van de parking hoopt de exploitant parkeerders aan te trekken voor grote evenementen in de stad. “We proberen afspraken te bedingen met de organisatoren van de Tour de France, zodat kijklustigen aan de Ring de auto achterlaten en met het openbaar vervoer de stad aandoen,” aldus nog Sara Jasmes, woordvoerder van Parking.Brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?