Politie-inspecteurs ongerust na inbraak op oudejaarsnacht

© PhotoNews
| Het politiekantoor op de Kolenmarkt (politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.)
Updated: 10-01-2019 - 07:20

Op 31 december is een inbraak gepleegd in een gebouw van de lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De politie-inspecteurs zijn ongerust, omdat gevreesd wordt dat persoonlijke documenten zouden zijn ingekeken. Er is evenwel niets gestolen.

De inbraak vond plaats op 31 december, maar werd om nog onduidelijke redenen pas op 2 januari ontdekt. "Op 2 januari werd inderdaad een diefstal met braak vastgesteld in de politielokalen in de Lombardstraat te Brussel," zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman.

"Het voorwerp van de diefstal betreft een som geld die toebehoorde aan het personeel alsook accessoires, een helm en handboeien, die niet meer in gebruik zijn. Na raadpleging van de documenten in de bezochte lokalen heeft men vastgesteld dat geen enkel document werd ontvreemd." Toch heerst er onrust bij de politie, omdat er gevreesd wordt dat de dieven persoonlijke documenten van de inspecteurs zouden hebben ingekeken.

Het Brusselse parket opende een vooronderzoek en heeft meerdere onderzoeksopdrachten bevolen waaronder analyse van de bewakingsbeelden van het gebouw en de buurt. "In de huidige stand van het onderzoek werd er nog geen enkele verdachte geïnterpelleerd en zal er geen verdere commentaar worden gegeven in het belang van dit onderzoek," aldus nog de parketwoordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?