Bert Anciaux

| Bert Anciaux.

Bert Anciaux excuseert zich voor abortuscampagne Vooruit

BVR
© BRUZZ
28/01/2024

De Vooruit-campagne over abortus is CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in het verkeerde keelgat geschoten. In die campagne wordt hij verweten vrouwenrechten te blokkeren. Vooruit-senator Bert Anciaux excuseert zich.

De Vooruit-campagne zet Mahdi weg als iemand die vrouwenrechten blokkeert omdat hij tegen een verlenging van de abortustermijn tot 18 weken is. "Extreemrechts en conservatieven willen terug naar de middeleeuwen", staat er in het bijschrift.

De Gentse imam en opiniemaker Khalid Benhaddou stoort zich daaraan. "Politici die complexe en gevoelige ethische thema’s zoals abortus herleiden tot een simpel voor- of tegenstand van vrouwenrechten hopen wellicht hiermee op korte termijn electorale winst [te maken], maar ondermijnen zo geleidelijk de fundamenten van onze democratie", schreef hij op X.

Eerder liet CD&V-voorzitter Sammy Mahdi al weten de campagne waarin hij figureert 'wansmakelijk' te vinden.

De kritiek liet Bert Anciaux, gewezen Vlaams minister en nu gecoöpteerd senator, niet onbetuigd. "Dit is inderdaad geen campagne zoals wij die als partij moeten voeren", reageert de Brusselaar op X. "Stijl noch inhoud zijn ok voor zo'n gevoelig onderwerp. Ik verontschuldig me daarvoor. En ook sorry aan Sammy Mahdi"

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere liet in het debatprogramma De Zevende Dag verstaan de campagne niet in te zullen trekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Neder-Over-Heembeek , Politiek , Bert Anciaux , abortus , Sammy Mahdi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni