Julien Uyttendaele (PS) als Brussels parlementslid op 17 juni 2022

| Julien Uyttendaele (PS) als Brussels parlementslid. (archiefbeeld)

Brussels Parlement vat bespreking codex dierenwelzijn aan, maar stemt niet

© Belga
24/04/2024

In de Commissie Leefmilieu van het Brussels Parlement zijn woensdag de debatten geopend over het intussen beruchte nieuwe wetboek rond dierenwelzijn. Het parlement zal niet veel meer doen dan de codex bespreken: er kan niet meer worden gestemd voor het einde van de legislatuur.

De nieuwe codex dierenwelzijn komt eigenlijk uit de koker van minister Bernard Clerfayt (Défi). De Brusselse regering raakte het evenwel niet eens over de indiening van die tekst in het parlement: de PS van minister-president Rudi Vervoort is beducht voor een amendement dat het onverdoofd slachten zou verbieden, en dat willen de Franstalige socialisten op enkele weken van de verkiezingen vermijden.

Raad van State

In het parlement werd dan maar een identiek voorstel ingediend door oppositiepartijen MR, N-VA en CD&V, aangevuld met PS-parlementslid Julien Uyttendaele en Jonathan De Patoul (Défi). De oppositie wil de tekst nog voor het einde van de legislatuur laten goedkeuren, maar dertig parlementsleden stuurden het voorstel vrijdag naar de Raad van State voor advies, waardoor een snelle stemming van de baan is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , codex dierenwelzijn , Bernard Clerfayt , Julien Uyttendaele , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni