Fietsen in Brussel

| Auto's in Brussel.

Brusselse gemeenteraad vraagt maatregelen tegen knalpotterreur

© Belga
28/05/2024
Updated: 28/05/2024 08.41u

De Brusselse gemeenteraad wil dat het Gewest maatregelen neemt tegen lawaai van versterkte motoren en uitlaten in de straten van de hoofdstad. De raad keurde maandag een resolutie over de problematiek goed.

Onder meer aan de Heizel en langs het Kanaal in Brussel duiken al eens zogenaamde "rodeodrivers" op. Wegpiraten maken er het verkeer onveilig en veroorzaken geluidsoverlast.

Een motie roept het Brussels Gewest op om snel geluidsflitspalen mogelijk te maken en om regelgeving uit te werken rond lawaai van gemotoriseerde voertuigen. De motie werd gezamenlijk ingediend door Mathias Vanden Borre (N-VA), Lotte Stoops (Ecolo/Groen), Marie Nagy (Défi), Mohamed Ouriaghli (PS) en Anaïs Maes (Vooruit.brussels).

Verschillende maatregelen

Het Gewest en de stad Brussel hebben al verschillende maatregelen genomen. Onder meer de invoering van de zone 30 draagt bij tot een verbetering van de geluidsoverlast. De overheidsdienst Brussel Mobiliteit lanceerde ook een samenwerking met de politie. Eind vorige maand werden tijdens een controleactie op het Poelaertplein nog vijf motorfietsen naar de technische contole gestuurd wegens te luidruchtig.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni