| De Brusselse jongerenafdeling van Open VLD.

Brusselse jongerenafdeling spot met Open VLD-campagne

MVDH
© BRUZZ
19/01/2024

Op Twitter werd donderdag heel wat afgelachen met de vormgeving van de nieuwe VLD-slogan in bewegende, schuine letters. Ook Jong VLD Brussel deed met een ludieke sneer een duit in het zakje.

De reacties waren gemengd toen Vlaams minister Gwendolyn Rutten donderdag de nieuwe VLD-slogan deelde op Twitter. Minder dan over de boodschap zelf, ging het daarbij om de gewaagde vormgeving.

“Is de partijkok deels graficus misschien”, klonk het bij een verbaasde Twitteraar. Anderen lieten dan weer weten hoofdpijn of bewegingsziekte te krijgen van de nieuwe slogan 'Tegen moeten, voor mogen' die werd geschreven in schuine letters van verschillende grootte.

Door in golvende letters in cartoon-stijl hun nieuwjaarsreceptie aan te kondigen, stak ook de jongerenafdeling van Open VLD Brussel vrijdag de draak met de vormgeving van hun moederpartij. De uitnodiging voor een 'gratis branding workshop' onderstreepte dat nog eens.

“We hadden er gisteren onderling goed mee gelachen”, vertelt Mira Kaloshi. “Deze post was ludiek bedoeld omdat zelfspot volgens ons belangrijk is. "Wij vinden dat iedereen zichzelf wat te serieus neemt op sociale media, maar tegelijkertijd gaat het natuurlijk ook maar om branding. Het echte beleid is veel belangrijker."

Vernieuwing

Een bredere boodschap of echte sneer moet er achter de actie volgens Kaloshi niet worden gezocht. "Open VLD spreekt al veel langer van vernieuwing, en ik denk dat die in Brussel zeker ten harte wordt genomen. De komende maanden worden voor ons erg spannend met twee van onze toppers die de Brusselse lijsten leiden."

Chloë Van Hoegaerden, die twee jaar de jongerenafdeling leidde en raadgever is op het kabinet van Vlaams minister Gwendolyn Rutten, zal de rol van Brusselse lijsttrekker voor het Vlaams parlement op zich nemen. Daarnaast wordt Imane Belguenani nummer twee op de lijst voor het Brussels parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Politiek, Open VLD, Jong VLD Brussel, Gwendolyn Rutten

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni