| Cécile Jodogne (DéFi).

Burgemeester Schaarbeek ruilt gemeentepolitiek in voor Brussels parlement

© BRUZZ
16/02/2024

Waarnemend burgemeester in Schaarbeek Cécile Jodogne (Défi) zal bij de komende verkiezingen op de lijst staan voor het Brussels parlement. Dat kondigde ze aan op sociale media.

“Als de Algemene Raad zondag groen licht geeft, zal ik de DéFI-lijst duwen met de intentie om in het parlement te zetelen”, aldus Jodogne. “Het is tijd om het regionale beleid in de praktijk te verankeren en het parlement dichter bij de realiteit van de Brusselaars te brengen.”

Met haar keuze voor de regionale politiek neemt Jodogne tegelijk ook afscheid van een positie in het Schaarbeekse gemeentecollege. “Toch betekent dat niet dat ik Schaarbeek in de steek laat”, benadrukt ze wel. “Integendeel, ik zal er trots op zijn de Schaarbeekse bevolking in het gewest te vertegenwoordigen en wil ook op de gemeentelijst staan om mijn palmares te verdedigen en te zetelen in de gemeenteraad.”

*lees verder onder foto

Good Move is chaos, Schaarbeek, 2022

Jodogne werd onder andere geconfronteerd met de protesten tegen mobiliteitsplan Good Move.

Paleizenstraat-Good Move-De Herde

"De afgelopen legislatuur was niet gemakkelijk", geeft de burgemeester nog mee. Op haar bord kwam thema's als de opvangcrisis in de Paleizenstraat, de covidperiode, het controversiële mobiliteitsplan Good Move en de affaire rond Michel De Herde die werd beschuldigd van seksueel ongewenste intimiteiten. "Maar dit is een positieve keuze en een keuze voor vernieuwing en nieuwe gezichten in de politiek."

In december had Défi-zwaargewicht en Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt al zijn intentie aangekondigd om burgemeester in Schaarbeek te worden. In 2019 liet hij zijn burgemeesterpost aan Jodogne om minister te worden. De burgemeester benadrukt dat Clerfayts keuze geen invloed had op haar beslissing en er van rivaliteit binnen de partij absoluut geen sprake is. "Ik had nooit de intentie lijsttrekker in Schaarbeek te zijn en heb daarnaast altijd erg goed met Bernard kunnen samenwerken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Brussel kiest: Brussels parlement, Politiek, Cécile Jodogne, Défi, Bernard Clerfayt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni