Brussel Kiest 2018 Vorst CD&V Emmanuel Boodts lg

| Emmanuel Boodts legt al zijn politieke mandaten en functies neer.

CD&V Brussel beëindigt samenwerking met Emmanuel Boodts

NLS
© BRUZZ
12/03/2024

Emmanuel Boodts, gemeenteraadslid in Vorst en medewerker van de Brusselse CD&V-fractie in het Brusselse parlement, behoort niet langer tot de partij. Een van de redenen is een ernstige verslavingsproblematiek, meldt CD&V Brussel dinsdag in een persbericht.

“CD&V Brussel en Emmanuel Boodts kondigen aan hun samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten,” klinkt het. Hij legt al zijn politieke mandaten en functies neer.

Naast de ernstige verslavingsproblematiek van Boodts, blijkt hij “ook vanuit zijn functie onrechtmatig gebruik gemaakt te hebben van werkingsmiddelen die toebehoren aan de Brusselse CD&V-fractie,” zo schrijft CD&V Brussel in het persbericht. Er werd een klacht neergelegd bij de politie met het oog op verdere juridische stappen.

Boodts heeft volgens de partij ondertussen stappen genomen om zich medisch te laten begeleiden, en “het veroorzaakte leed ten aanzien van zijn werkgever zo snel als mogelijk recht te zetten.”

Boodts, die in 2019 als CD&V-lid op de lijst van Les Engagés verkozen werd, werd in oktober nog ingehuldigd als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Vorst. Enkele weken geleden kondigde hij aan dat de CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen in Vorst in oktober dit jaar op de liberale lijst van Cédric-Pierre de Permentier (MR) zou gaan staan.

Hij werd gecontacteerd door de redactie van BRUZZ, maar wenste geen commentaar te geven op de berichtgeving.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni