| Eén van de camera's komt op het gemeentehuis van Watermaal Bosvoorde.

Deleuze: 'Watermaal-Bosvoorde is niet plots de Far West geworden'

Jasmijn Post
© BRUZZ
24/01/2024

In de nasleep van een reeks vandalistische daden in Watermaal-Bosvoorde heeft burgemeester Olivier Deleuze (Ecolo) aangekondigd dat er twee permanente camera's zullen worden geïnstalleerd, waarvan één op het commissariaat gericht.

De gemeente Watermaal-Bosvoorde is de laatste maanden opgeschrikt door een reeks opvallende criminele activiteiten, waaronder inbraken, brandstichting en een aanval op het politiecommissariaat.

Als reactie op een aantal van deze ontwikkelingen heeft burgemeester Deleuze aangekondigd dat er twee permanente camera's zullen worden geïnstalleerd. De één op het gemeentehuis, gericht op de tramhalte en op Andrée Payfa-Fosséprezplein en het jeugdhuis, de ander wordt geplaatst op de kruising van Aartshertogensquare en Tritomasstraat. Deze zal gericht zijn op het politiecommissariaat.

Het Keymplein moet ook camera's krijgen, reageren verschillende gemeenteraadsleden op de aankondiging van de burgemeester in de gemeenteraad. Ze geven daarmee gehoor aan een petitie, die circuleert onder de bewoners van het Keymplein.

Die petitie komt niet uit de lucht vallen: gemeenteraadslid David Leisterh (MR) noemt de handelszaken die een paar weken geleden slachtoffer werden van inbraken of vandalisme: het Maison des Vins, Shop & Go Delhaize Keym, kapsalon Esprit De Famille, horecazaak Pura Vida Keym, Bloom Moon en kapsalon Le Saint-François.

Burgemeester Deleuze benadrukt dat de recente gebeurtenissen voorlopig geen indicatie zijn van een toename van criminaliteit in Watermaal-Bosvoorde.

Of er nu camera's komen of niet, gemeenteraadslid Alexandre Dermine (DéFI) vraagt de gemeente om in ieder geval tussen te komen in de kosten die de handelszaken moeten maken dankzij de geleden schade.

Burgemeester Deleuze erkent dat de feiten ernstig zijn, maar vraagt de politie in alle rust haar werk te laten doen en benadrukt dat Watermaal-Bosvoorde niet de 'Bronx' of 'Far West' is geworden in een periode van een paar maanden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni