Fouad Ahidar

Fouad Ahidar trekt Gewestlijst voor 'Team Fouad Ahidar'

MVDH
09/02/2024

Het Brusselse parlementslid Fouad Ahidar zal bij de komende verkiezingen federaal, in Vlaanderen en in Brussel opkomen met zijn eigen partij "Team Fouad Ahidar". Wie daarvoor precies op de lijsten zal staan is voorlopig nog niet geweten, al zegt Ahidar zelf alvast de lijst in Brussel te trekken.

Eind vorig jaar verliet Ahidar Vooruit omdat hij een gebrek aan respect voelde en het niet eens was met hoe de lijst er werd gevormd. Eerder kondigde hij daarop al aan met een nieuwe partij ten strijde te zullen trekken voor de komende verkiezingen. In het Brussels Gewest mikt hij op 3 zetels. Zelf wil hij staatssecretaris voor Huisvesting worden.

f000a28d-lijstahidar.jpg

Vrijdag zegt Ahidar mogelijk zelfs al “te veel kandidaten” te hebben voor zijn lijsten op federaal niveau, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Vlaanderen. Het gaat om “Brusselaars afkomstig uit diverse achtergronden, van alle leeftijden, met ambitieuze persoonlijkheden", zegt hij.

Wie die Brusselaars precies zijn belooft de politicus volgende week bekend te maken. "Mensen dachten dat ik blufte. Vandaag wou ik alvast tonen dat dit niet het geval is", zegt hij aan BRUZZ. Zelf trekt hij de Brusselse lijst, die voor het Nederlandstalige kiescollege opkomt.

Knalpaars

Ahidar zegt met zijn nieuwe partij - zelf hoort hij liever "beweging" - speciale nadruk te leggen op toegang tot huisvesting als belangrijkste prioriteit. Daarnaast zijn ook koopkracht, veiligheid, netheid, jeugd, ondernemerschap en mobiliteit belangrijke thema’s voor Team Fouad Ahidar. “Het is tijd om gehoord te worden, verandering te creëren, en harder dan ooit te strijden tegen polarisatie en uitsluiting", klinkt het.

Opkomen doet hij met de slogan “Durf, Echtheid, Toewijding - Nu is het moment!” in knalpaarse kleuren. Tegelijk werd vrijdag ook een nieuwe website voor de kersverse partij opgericht. Die is voorlopig wel enkel beschikbaar in het Frans.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni