BK20240609 partijbureau MR 18

Lennert Nuyttens

| MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

MR organiseert verkiezingen voor nieuwe voorzitter, Bouchez wil zichzelf opvolgen

AB
© BRUZZ
24/06/2024

Mouvement Réformateur (MR) gaat een interne verkiezing organiseren voor een nieuwe voorzitter. Georges-Louis Bouchez is kandidaat om zichzelf op te volgen. Dat meldt de partij maandag in een persbericht.

De komende dagen zullen kandidaten worden opgeroepen om deel te nemen. De verkiezingen worden elektronisch gehouden. Het resultaat wordt bekendgemaakt in de week van 15 juli. Voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft al aangegeven dat hij kandidaat is om zichzelf op te volgen. In oktober 2023 werd zijn termijn met een jaar verlengd tot 30 november 2024.

De MR-raad heeft beslist de verkiezingen nu al te houden om latere vertraging bij de regeringsonderhandelingen te voorkomen. "Na de verkiezingen van 2019 werd de vorming van de federale regering aanzienlijk vertraagd door de interne verkiezingsprocessen die in verschillende partijen werden georganiseerd. Maar ons land heeft stabiliteit nodig", luidt het persbericht.

De MR-raad heeft besloten om ook de andere interne verkiezingen, die gepland stonden voor eind 2025, te vervroegen. "De verkiezingen voor de vernieuwing van de voorzitterschappen van de lokale afdelingen, de federaties van de arrondissementen en de provinciale federaties zullen in de eerste helft van 2025 plaatsvinden, na de installatie van de nieuwe gemeentelijke meerderheden", klinkt het. "Het doel is om op alle niveaus duidelijkheid te geven over het politieke werk van de MR."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , politiek , MR , Georges-louis , Georges-Louis Bouchez , voorzitter , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni