Ahmed Laaouej (PS)

| De burgemeester van Koekelberg, Ahmed Laaouej (PS).

Ook de gemeente Koekelberg gaat in beroep tegen vergunning Brussels Airport

© Belga
17/05/2024

De gemeenteraad van Koekelberg heeft donderdagavond besloten om het college te steunen bij het indienen van een beroep tegen de vergunning van de luchthaven. "We willen ons beschermen tegen de bulldozerpolitiek van de Vlaamse minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA)," klinkt het.

Vlaanderen heeft eind maart een nieuwe vergunning afgegeven voor de luchthaven. De beperkingen die de Vlaamse regering oplegt - zoals een maximum van 240.000 vliegtuigbewegingen per jaar vanaf 2032 en een vermindering van de nachtelijke geluidsoverlast met 30 procent tegen 2030 - worden door veel Brusselse en Vlaamse gemeenten, evenals door het Waalse en Brusselse Gewest, als onvoldoende beschouwd.

In Brussel heeft minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) een beroep aangekondigd, al wordt dit niet gesteund door de hele regering, omdat meerderheidspartner Open VLD niet akkoord gaat. Ook verschillende gemeentes hebben een beroep aangekondigd: de twee Woluwes, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Elsene en Etterbeek in het oosten en zuiden; Schaarbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg meer in het noorden en westen.

Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Koekelberg ook een stap in die richting gezet. Net als Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem, wordt Koekelberg getroffen door het overvliegen via de zogenaamde kanaalroute, stelt de burgemeester. "We nemen maatregelen om de rust van de inwoners te verzekeren", zegt burgemeester Ahmed Laaouej (PS) tijdens de gemeenteraad. "We willen ons beschermen tegen de bulldozerpolitiek van de Vlaamse minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA)."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni