Primark gaat tweede winkel openen op Elsensesteenweg

© gdc

De Ierse discountmodeketen Primark gaat een tweede vestiging openen op de drukke Elsensesteenweg in Brussel, dichtbij de Naamsepoort. Primark zelf wil het niet gezegd hebben, maar het nieuws is bevestigd door geïnformeerde bronnen aan de redactie van BRUZZ. In het pand waar de winkel moet komen, zat tot voor kort de sportwinkel Sports Direct. De renovatie is al volop aan de gang, een strikte timing voor de opening is er nog niet.

Op 10 december 2014 opende het eerste filiaal van de modeketen in de Brusselse Nieuwstraat en dat trok veel volk. Heel veel volk. Uren voor de winkel openging, stonden al mensen aan te schuiven om als eerste goedkoop te kunnen shoppen. Het succes van de winkel was zo groot, dat de politie tijdens het openingsweekend orde op zaken moest stellen. Later kwamen er zelfs dranghekken om de kooplustigen letterlijk in goede banen te leiden. 

Intussen heeft Primark al vier vestigingen in België, onlangs opende nog een vestiging in Hasselt. Er waren al langer hardnekkige geruchten dat de keten op de Elsensesteenweg een tweede vestiging zou openen. Of de tweede winkel in Brussel een even grote hype zal veroorzaken, is nog maar de vraag. De reputatie van de discountketen kreeg een flinke deuk, toen een toeleveringsbedrijf in Bangladesh instortte en er honderden arbeiders stierven. Het bedrijf zou aan een verbeterde ethische code werken. 

Trottoirs te smal
De huidige trottoirs vlak voor het pand zijn bovendien nog te smal om een massa volk te slikken. Vermoedelijk zal de winkel opengaan nadat de werken aan Elsensesteenweg afgerond zijn. De winkelstraat moet een autoluwe shoppingzone worden. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?