'Ronde van Brussel' genomineerd voor Belfius Persprijs

© NN
| De BRUZZ-bus tijdens de Ronde van Brussel in Etterbeek.

De Ronde van Brussel, het multimediaal project van BRUZZ in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar, maakt kans op een Belfius Persprijs. Vorig jaar sleepte onze redactie haar eerste persprijs in de wacht met de crossmediale reportage over Uber Eats.

Belfius kreeg dit jaar meer dan 300 kandidaturen binnen voor de jaarlijkse persprijzen. Uit de inzendingen werden 39 werkstukken geselecteerd in verschillende categorieën. Dat gebeurde door veertien gespecialiseerde jury’s met vertegenwoordigers van de bank, mensen uit de media, academici en laureaten van vorig jaar.

In de categorie ‘lokale pers’ is BRUZZ een van de drie genomineerden met het multimediaal project 'De Ronde van Brussel'. Daarbij brachten alle platformen van BRUZZ (website, televisie, radio, magazine, print en sociale media) reportages, interviews en analyses uit de negentien Brusselse gemeenten. Dat gebeurde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018.

De eindjury, die is samengesteld uit vertegenwoordigers van die verschillende vakjury's, komt op woensdag 8 mei in de namiddag samen, om per categorie uit die genomineerden één laureaat te bekronen. De bekendmaking van de resultaten en de uitreiking van de Prijzen vinden plaats op 8 mei 2019, om 19.30 uur.

Vorig jaar sleepte BRUZZ nog een Belfius Persprijs in de wacht voor deze reportage over Uber Eats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?