100 kubieke meter 'aarde, mest en bieten' opgeruimd na doortocht boerenprotest

© Belga
27/03/2024

Een dertigtal medewerkers van het Brusselse schoonmaakpersoneel zijn dinsdag tot midden in de nacht in de weer geweest om het vuil in de Wetstraat op te ruimen na de passage van de boeren. Dat gebeurde onder begeleiding van de civiele bescherming en de hoofdstedelijke politie.

"Zodra de tractoren en de boeren gisteren aan het einde van de dag waren vertrokken, zijn de ploegen van Net Brussel ingezet in de Europese wijk om de extreem vuile, modderige en op sommige plaatsen zelfs onbegaanbare wegen schoon te maken", zegt de overheidsdienst na afloop van de opruimactie.

De Brusselse Wetstraat werd dinsdag voor de derde maal opgeschrikt door stevige boerenprotesten. De actievoerders besloten projectielen naar de politie te werpen, bommetjes af te steken en hooibalen in brand te steken. Bij de confrontatie met de politie raakten twee agenten gewond.

Eén landbouwer werd alvast gerechtelijk aangehouden voor het gooien van molotovcocktails naar de ordediensten. In totaal werden er drie waterkanonnen ingezet door de politie, die ook veelvuldig gebruikmaakte van traangas.

Vijftien containers

"De ploegen werkten hard om de indrukwekkende hoeveelheden aarde, mest en slib gemengd met bieten en stro te verwijderen", stelt de netheidsdienst. Volgens Net Brussel "was het een vervelende klus" waarvoor verschillende soorten machines nodig waren, zoals kraanwagens, veegmachines en vuilniswagens.

Vooral de Wetstraat en de Etterbeeksesteenweg werden drastisch onder handen genomen. Ook de trappen van metrostation Maalbeek en het Luxemburgplein waren erg vuil. De zwaarst getroffen delen van de Europese wijk werden met hoge druk gereinigd. Er werd in totaal ongeveer 100 kubieke meter afval geruimd en afgevoerd. "In een paar uur tijd werden ongeveer vijftien containers gevuld", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , boerenprotest , Europese wijk , Net Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni