| Archiefbeeld: cannabisplantages, opgerold door politiezone West.

Acht verdachten opgepakt in onderzoek naar Albanese drugsbende

© Belga
20/06/2024

In een onderzoek naar een Albanese drugsbende heeft de federale gerechtelijke politie (FGP) dinsdag acht verdachten opgepakt bij huiszoekingen in onder meer Laken, Schaarbeek en Etterbeek. Dat meldt VRT Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde.

De FGP Leuven was een onderzoek gestart in oktober 2023, nadat in het arrondissement Leuven cannabisplantages waren ontdekt. Die plantages werden door personen uit het Albanese drugsmilieu geëxploiteerd, zegt de parketwoordvoerder.

In maart 2024 werd er een cannabisplantages aangetroffen in Heverlee, waarbij er een link was met een Albanese criminele organisatie die opereerde vanuit Grimbergen en Schaarbeek. Verder onderzoek, onder leiding van een Brussels onderzoeksrechter, leidde tot de identificatie van verschillende verdachten.

Onder hen waren de drie vermeende kopstukken, twee broers en een neef die ook eigenaars zijn van twee horecazaken in Brussel. Dinsdag vielen speurders binnen op zeven adressen in Grimbergen, Laken, Vilvoorde, Etterbeek, Schaarbeek en Muizen. Acht verdachten werden gearresteerd, allen hebben de Albanese nationaliteit.

Cannabisplantages opgerold

Verder werden er drie cannabisplantages ontdekt, twee actieve in Vilvoorde en Laken en één in opbouw in Muizen. De plantages werden ontmanteld en de verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Brussel. Zeven van de acht verdachten werden aangehouden.

De operatie was een samenwerking tussen de federale gerechtelijke politie van Brussel, Antwerpen en Halle-Vilvoorde. Ook was er medewerking van de douane, de civiele bescherming, de dienst hondensteun, de lokale politie van de zones Grimbergen, Vilvoorde-Machelen, Rivierenland en Brussel Hoofdstad/Elsene, en de coördinatie en steundienst van de Federale Politie Leuven en Limburg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni