12 juni 2024: Fouad Ahidar behaalde bij de verkiezingen van 9 juni 2024 3 zetels in het Brussels parlement met zijn Team Fouad Ahidar.

Belgaimage

| Fouad Ahidar behaalde 3 zetels in het Brussels parlement met zijn Team Fouad Ahidar.

Ahidar overweegt klacht na lastercampagne: '20 jaar betrokkenheid plots van tafel geveegd'

JP
© BRUZZ
14/06/2024

Team Fouad Ahidar heeft géén politiek programma dat is gebaseerd op de sharia. Dat verklaart Fouad Ahidar enkele dagen nadat een 'lastercampagne' is gestart tegen hemzelf en de partij. "Het zou grappig zijn als de gevolgen niet zo dramatisch waren," zegt Ahidar. De Brusselse politicus overweegt een klacht in te dienen wegens laster.

Sinds de overwinning van de nieuwe partij - Team Fouad Ahidar veroverde 3 zetels in het Brussels parlement en 1 zetel in het Vlaams parlement - is de frontman geen dag uit de belangstelling geweest.

Ahidar hekelt nu de 'lastercampagne' van 'bepaalde politici'. "Vandaag zie ik helaas dat twintig jaar politieke betrokkenheid met één beweging zomaar van tafel wordt geveegd," zegt Ahidar. "Ik ben vicevoorzitter van het Brusselse parlement geweest, voorzitter van de VGC, ik heb België vertegenwoordigd bij internationale instellingen over de hele wereld, ik heb mijn vorige partij vele jaren trouw gediend… Dit heeft nooit enig probleem opgeleverd."

Alhoewel Ahidar geen namen noemt, is duidelijk dat Guy Vanhengel, afzwaaiend liberaal politicus, deel uitmaakt van de 'lastercampagne'. Volgens hem was het partijprogramma van Ahidar 'gericht op de sharia'. Hij vergelijkt de partij met Sharia4Belgium, de ontbonden terroristische groepering.

"Laten we ernstig blijven," gaat Ahidar verder. "Na zoveel jaren gewerkt te hebben voor de Brusselaars zou ik veranderd zijn in een extremistische radicalist wiens enige wens zou zijn om België te islamiseren? Het zou grappig zijn als de gevolgen niet zo dramatisch waren." Dramatisch, want de Brusselse politicus kreeg de voorbije dagen namelijk heel wat haatberichten via de telefoon en de sociale media.

Programma Team Fouad Ahidar

In een persbericht nodigt Fouad Ahidar daarom het publiek uit om zélf het programma te lezen om te zien dat er niets instaat over de sharia. "Het programma van onze partij bestaat uit verschillende punten, zoals koopkracht, huisvesting, veiligheid en netheid."

"We geloven sterk in een inclusieve samenleving waar elk individu, ongeacht zijn afkomst of overtuigingen, zich volledig kan ontplooien," klinkt het. "Ons programma weerspiegelt deze waarden en stelt maatregelen voor om de sociale cohesie in Brussel te versterken, gelijke kansen te bevorderen voor iedereen en de levenskwaliteit van alle burgers te verbeteren."

Ook medewerkers onder vuur

Ook de medewerkers van Team Fouad Ahidar werden onder een vergrootglas gelegd de voorbije dagen, zoals de 'controversiële' uitspraken van Najima El Arbaoui, tweede op de Brusselse lijst over onverdoofd slachten en scheiden of het onderzoek van het parket van Halle-Vilvoorde naar het faillissement van een vennootschap van Ilyas El Omari, kersvers Brussels parlementslid.

Over El Omari zegt Ahidar: “Het is een economische kwestie, het zijn mijn zaken niet. Justitie moet zijn werk doen, dat is alles."

Ahidar verzekert dat deze lastercampagne geen invloed zal hebben op de samenstelling van de regering. "We zullen blijven werken voor het welzijn van alle Brusselaars zoals we altijd hebben gedaan, of het nu in de regering is of vanop de oppositiebanken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Fouad Ahidar , Team Fouad Ahidar , Guy Vanhengel , secularisme , lastercampagne

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni