Brusselse Brandweer

| De brandweer kwam donderdag ter plaatste voor een brand in de keuken van een flat op de eerste verdieping in de Soldatenstraat.

Appartement onbewoonbaar door brand in Sint-Agatha-Berchem

© Belga
23/05/2024

In Sint-Agatha-Berchem heeft donderdagnamiddag een brand gewoed in een appartement. Daarbij vielen geen gewonden, maar door de brand is de flat onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur in het hoekgebouw in de Soldatenstraat werd omstreeks 15.30 uur opgemerkt. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek de brand te woeden in de keuken van een flat op de eerste verdieping van het gebouw.

De bewoners hadden zich in veiligheid kunnen brengen en de brandweer slaagde erin het vuur te blussen, maar de schade in de flat is aanzienlijk. De elektriciteits- en gastoevoer zijn afgesneden, de flat is minstens tijdelijk onbewoonbaar.

"In hetzelfde gebouw was nog een tweede flat, maar die konden we vrijwaren", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Op het gelijkvloers was er ook nog een commerciële ruimte, maar die wordt momenteel niet uitgebaat. De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni