Appartement onbewoonbaar door hevige brand in Sint-Gillis

© Belga
02/02/2024

In Sint-Gillis heeft vrijdagnamiddag een brand gewoed in een flatgebouw. Daarbij vielen geen gewonden maar door de brand is één flat wel onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak vrijdagnamiddag omstreeks 17.00 uur uit op de eerste verdieping van een drie verdiepingen tellend gebouw aan het Gerard Van Caulaertplein. Bij de aankomst van de brandweer hadden alle bewoners het gebouw veilig kunnen verlaten, en bleek de brand te woeden in de slaapkamer van de getroffen flat.

De brandweer slaagde erin het vuur te blussen maar de flat is wel onbewoonbaar. Tijdens de bluswerken werd de gas- en elektriciteitstoevoer naar het gebouw afgesloten, maar die werd nadien hersteld.

"Alleen in de getroffen flat blijven de nutsvoorzieningen afgesloten", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De bewoners van die flat worden opgevangen door de politie en de gemeente. De bewoners van de andere flats konden naar hun woonst terugkeren nadat die geventileerd waren en er gecontroleerd was op de aanwezigheid van CO."

De brand kende een accidentele oorzaak, aldus nog de brandweer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni