1625 bal national

Archiefbeeld van een eerdere editie van het Bal National.

Ook dit jaar verwelkomt het Vossenplein Bal en Resto National

© Belga
10/07/2024

Stad Brussel organiseert opnieuw het Bal National en Resto National ter gelegenheid van de nationale feestdag. De evenementen vinden plaats in het weekend van 20 en 21 juli aan het Vossenplein.

Het Bal National palmt al sinds 2003 jaarlijks het Brusselse Vossenplein in voor een volksbal. Daarbij komen zo'n 15.000 Brusselaars samen voor een avond vol dans- en zangplezier.

Zaterdag worden de benen losgeschud door Upside Down-dancers, die het publiek met eenvoudige danspasjes in beweging brengen en klaarstomen voor de avond. Vervolgens brengen Rita & Jojo band (het orkest van de overleden Brusselse zanger Lange Jojo) nummers van de overleden Belgische zangeres Annie Cordy en treedt de 23-jarige Lady Gaga-imitator Otice op, gekend van de lookalike-show 'Starstruck' op VTM.

Ook Johnny Hallyday-dubbelganger Johnny Dom is van de partij zaterdag, evenals Ludovic Tournay aka Claude François, Mother Mercury brengt odes aan Freddie Mercury en Queen, DJ El Bacha en FC Bokken sluiten de avond af.

Tweeduizend maaltijden, en 250 voor kansarmen

De dertiende editie van het Resto National, waar sinds 2012 jaarlijks tweeduizend Belgen en Brusselaars samen genieten van mosselen met friet, vindt plaats op zondag 21 juli, de nationale feestdag zelf.

Traditiegetrouw worden er ook 250 maaltijden voor de kansarmen voorzien binnen de actie 'iedereen aan tafel'. Reserveren voor een plek aan de tafel is verplicht. De opbrengsten van de mosselen (of vegetarische vol-au-vent) gaat integraal naar de verdeling van maaltijden voor de meest kwetsbaren in Brussel.

De Mignonettes & Mamygnonettes zorgen samen met de Pelouse Grass Band en Les Juliens voor een streepje muziek bij het nationale diner. Om 20.00 uur is het dan tijd voor een grootschalige karaokesessie met 'Brussels Zingt', dit naar het voorbeeld van 'Vlaanderen zingt' op het feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli.

Het beste van Bal National

Herbeleef de hoogtepunten van het volksfeest op het Vossenplein met onze compilatie.

Zondag 21/7 om 14u en 20u op BRUZZ tv

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni