Bpost

| Bpost.

Bonden Bpost zeggen staking aan voor donderdag

© Belga
03/02/2024

De vakbonden bij bpost hebben een stakingsaanzegging ingediend voor komende donderdag. Dat meldt De Standaard en vakbond ACOD Post bevestigt het nieuws. De bonden willen een plan voor de toekomst van het postbedrijf en zijn personeel, zegt ACOD-vakbondsman Geert Cools.

Volgens Cools willen de bonden met de stakingsaanzegging "een sterk signaal geven". Toch is niet actief opgeroepen om het werk neer te leggen. Stakend postpersoneel is wel gedekt door de vakbonden en mogelijk is er aan Waalse kant wel meer actiebereidheid, zegt Cools. Een verstoorde postbedeling is dus niet uitgesloten.

De bonden klagen de onzekerheid bij het postbedrijf aan. "We willen dat de regering concreet werk maakt van het steunmechanisme voor dunbevolkte gebieden. En we verwachten een plan voor de toekomst", legt Cools uit.

De regering besliste om de aanbestedingsprocedure voor de verdeling van kranten en tijdschriften stop te zetten en enkel nog subsidies te geven voor de bedeling in dunbevolkte gebieden. De concessie leek niet bij bpost, maar bij concurrenten PPP en Proximy terecht te zullen komen. Door de beslissing zullen uitgevers vanaf juli zelf een deal moeten sluiten met een verdeler.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni