BRUZZ I Brandweer Brussel

| Brandweer probeert uitslaande brand te blussen.

Brand in flatgebouw in Sint-Jans-Molenbeek

© Belga
10/04/2024
Updated: 10/04/2024 15.29u

Aan de Sippelberglaan in Sint-Jans-Molenbeek heeft woensdagmiddag een uitslaande brand gewoed in een flatgebouw. Dat meldt de Brusselse brandweer. Voorlopig zou er geen sprake zijn van gewonden.

De brandweer van Brussel werd omstreeks 12.30 uur opgeroepen voor de brand en stelde ter plaatse vast dat het vuur woedde op de eerste verdieping van een gebouw met vier verdiepingen.

Korte tijd later hadden de brandweerlui de brand onder controle. "Die is ontstaan in de keuken, waarschijnlijk door de oververhitting van een pot olie op het vuur", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Er zijn geen gewonden gevallen maar het getroffen appartement is onbewoonbaar. Dat geldt ook voor het daaronder gelegen appartement, door waterinfiltratie. In de gemeenschappelijke delen is er dan weer rook- en roetschade."

31c70dfc-whatsappimage2024-04-10at1419141.jpeg

BRUZZ I Brandweer Brussel

| De hond van een aanpalende flat kreeg zuurstof toegediend alvorens overgebracht te worden naar een dierenkliniek.

In een aanpalende flat waar rook aanwezig was, werd een hond aangetroffen, die door de brandweer geëvacueerd werd. De viervoeter kreeg zuurstof toegediend alvorens overgebracht te worden naar een dierenkliniek.

"De overblijvende flats zijn geventileerd en gecontroleerd op de aanwezigheid van CO", aldus Derieuw verder nog. "Sibelga heeft de nutsvoorzieningen van de getroffen flat afgesloten. Als tip geven we nog mee dat het best is geen potten op het fornuis achter te laten zonder toezicht en bij voorkeur een elektrische pan met een thermostaat te gebruiken om olie op te warmen en zo oververhitting te vermijden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , brandweer Brussel , Sippelberglaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni