Brusselse jeugdhulp fanatiek op zoek naar begeleiders: 'Vermoeidheid speelt ons parten'

Renée Vervaet
© BRUZZ
25/01/2024

Negen Brusselse jeugdhulporganisaties zullen op 30 januari een jobdag organiseren in de hoop nieuwe leefgroepbegeleiders aan te trekken. Dat meldt het Vlaams agentschap Opgroeien in een persbericht.

De jobdag zal plaatsvinden op 30 januari van 11 tot 17 uur in gemeenschapscentrum De Markten in de Brusselse Dansaertwijk. De jeugdhulporganisaties zoeken dan ook vooral professionals met een hart voor Brussel, die daar wonen, werken en graag in het bijzijn van kinderen en jongeren vertoeven.

Kris De Koninck, directeur van de Brusselse jeugdhulporganisatie Tonuso, hoopt op die manier vooral jeugdhulpbegeleiders aan te trekken, aangezien vooral die vacatures steeds moeilijker worden ingevuld. "Daardoor moeten we in de ondersteuning van kinderen soms extra creatief uit de hoek komen", zegt De Koninck. "Dat doen we door in te zetten op een intensievere begeleiding van gezinnen waar kinderen in moeilijkheden opgroeien, in plaats van resoluut te kiezen voor een plek van de jongere in de leefgroep."

*lees verder onder video

De jeugdhulporganisaties doen hun best het aanbod af te stemmen op de vraag naar jeugdhulp- en begeleiding. "Verder proberen we onze collega's zo flexibel mogelijk in te zetten", vervolgt De Koninck. Toch moeten er ook structurele stappen vooruit gezet worden om de arbeidskrapte in de jeugdhulpsector op te vangen. Net om die reden hoopt men dat een jobdag geïnteresseerden kan overhalen de stap te zetten naar de begeleiding van jongeren die in moeilijke situaties opgroeien.

Daarvoor wordt vooral richting orthopedagogen, opvoeders of maatschappelijk werkers gekeken, al staan de vacatures open voor iedereen die zich wil omscholen. Geboren en getogen zijn in Brussel en enige voeling hebben met de wijken van de stad is een pluspunt. "Wat wel zeker nodig is: een gezonde dosis verontwaardiging over dat er nog steeds jongeren in Brussel zijn die geen eerlijke kansen krijgen", concludeert de directeur van Tonuso.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , jeugdzorg , Jeugdhulp , Hilde Crevits , Brusselse jeugdhulp

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni