| Buitenlandse auto’s worden in het vervolg alleen nog gecontroleerd door scanwagnes.

Buitenlandse auto’s niet meer gecontroleerd door medewerkers parking.brussels

AB
05/06/2024

Buitenlandse auto’s worden in het vervolg alleen nog gecontroleerd door scanwagens. Dat schrijft La Capitale en bevestigt een woordvoerder van parking.brussels aan BRUZZ.

Het innen van boetes voor buitenlandse autos’ kost te veel tijd en het is te complex, verklaart een woordvoerder van parking.brussels. “Het is voor de Belgische autoriteiten zeer moeilijk om de overtreder te vervolgen en de verschuldigde bedragen terug te vorderen.”

Er geldt een uitzondering voor Frankrijk en Nederland. Met die twee landen heeft België bilaterale overeenkomsten gesloten, wat het gemakkelijker maakt om boetes te innen.

10.000 wagens per dag

Toch ontspringen buitenlandse voertuigen de dans niet helemaal. “Er zullen nog steeds controles zijn door scanwagens”, aldus de woordvoerder. Dat zijn er alleszins een pak meer. “Medewerkers controleren zevenhonderd wagens per dag, een scanwagen controleert 10.000 wagens per dag.”

Terwijl medewerkers onnodig veel administratieve handelingen uitvoeren, maken scanwagens geen onderscheid tussen binnenlandse en buitenlandse voertuigen en neemt de controle geen extra tijd in beslag.

Parking.brussels is een gewestelijk agentschap dat de controles doet in een groot aantal gemeenten (Anderlecht, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Vorst, Ganshoren, Elsene, Jette, Koekelberg, Molenbeek, Sint-Gillis, Schaarbeek en Watermaal-Bosvoorde).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni