Wenke Thewis

| Wenke Thewis, de medeoprichter van de Molenbeek Rebels

De zomer van

De zomer van (1) Wenke Thewis: 'Molenbeek heeft meer te bieden dan toeristen beseffen'

SV
© BRUZZ
05/07/2024

Deze zomer vraagt BRUZZ elke week naar de zomerse plannen en tips van bekende Brusselaars. Wenke Thewis, de medeoprichter van Molenbeek Rebels, een sociaal basketbalinitiatief voor meisjes in kwetsbare situaties, bijt de spits af.

De Dilbeekse woont op een steenworp van Molenbeek en is er moeilijk weg te krijgen. Zoals het een powervrouw betaamt, legt ze het werk zelden neer. Wanneer ze dat wel doet, is ze vooral te vinden in de vele gezellige Molenbeekse buurten.

Hoe zien jouw vakantieplannen eruit?

"Helaas werk ik in de zomervakantie nog veel, maar binnenkort neem ik toch even vrijaf. Verder trek ik binnenkort naar Rijsel om de Belgian Cats te zien op de Olympische Spelen. Naast een paar weekendjes weg, staan er niet echt wilde vakantieplannen op de agenda."

Wat is jouw droomreis?

"Het liefst trek ik terug naar Zuid-Amerika of Afrika om daar vrijwilligerswerk te doen. Na mijn studies werkte ik een jaar in Guatemala als vrijwilliger in een opvangtehuis voor straatkinderen. Die ervaring heeft mij echt gemaakt tot wie ik nu ben. Het was de beste ervaring van mijn leven."

"In Molenbeek is er meer te ontdekken dan toeristen beseffen. Wijk dus wat vaker af van het platgetreden pad, zou ik zeggen."

Wenke Thewis

medeoprichter Molenbeek Rebels

Wat is jouw favoriete zomerplek in Brussel?

"Ik zit heel graag in de tuin van De Kriekelaar in Schaarbeek. Dat gemeenschapscentrum ontdekte ik toen we daar vergaderden met de Brusselse sportraad. Midden in de stad is het plekje een oase van rust. Je kan er iets drinken terwijl je de buurt leert kennen en gaandeweg nieuwe mensen ontmoet."

Wat is je lees, kijk of luistertip voor op vakantie?

"Ik heb te veel werk om te lezen of te netflixen (lacht)."

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in Brussel iets unieks wilt ontdekken?

"Ik zou hen vooral meegeven dat ze Molenbeek zeker niet mogen mijden. De laatste jaren kreeg de gemeente een slechte naam, maar eigenlijk is het er leuk vertoeven. Nu komen de meeste toeristen af op de buurt langs het kanaal, waar er veel zaken bijkwamen. Maar in Molenbeek zelf is ook vanalles te ontdekken. Daar vind je zowel drukke straatjes als rustige oorden, waar je echt in contact komt met de buurt. Wijk dus wat vaker af van het platgetreden pad, zou ik zeggen."

BRUZZ zomert

Ook deze zomer zorgt BRUZZ voor de nodige entertainment met leestips, interviews, en live-uitzendingen vanaf verschillende evenementen in Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni