In de ochtendshow vertelt Liesbeth Driesen, directeur van Groot Eiland, hoe intens de voorbije weken waren. “BRUZZ heeft al onze werkingen, verspreid over zeventien locaties, heel mooi in beeld gebracht. Dat leidt tot trots binnen het hele team", zegt ze.
Interview met directeur van Groot Eiland Liesbeth Driesen.
Directeur Groot Eiland: 'Steun voelt als duizenden schouderklopjes'
De radiosessies, reportages en artikels brachten medewerkers en deelnemers uit alle hoeken van de organisatie samen. “Dat werkt bijna als een teambuilding die we zelf nooit hadden kunnen organiseren.”
De toegenomen zichtbaarheid is meteen voelbaar. “Ik krijg berichten van mensen die zeggen dat ze hun neus niet buiten konden steken of het ging over Groot Eiland", lacht Driesen. “En we zien effectief meer bezoekers in onze restaurants.”
Voor de organisatie betekent deze actie meer dan financiële steun. “Elke spaghetti voelt als een schouderklopje", zegt ze. “Een signaal dat duizenden Brusselaars vinden dat mensen met een fragieler profiel kansen verdienen op de arbeidsmarkt, en dat begeleiding daarbij nodig is.”
Toch benadrukt Driesen dat de realiteit op de werkvloer pittig blijft. “We nemen tijd voor mensen, maar tegelijk is er economische druk. Er moet geproduceerd en verkocht worden. Onze begeleiders moeten tegelijk coachen, opleiden en de service draaiende houden. Dat vraagt witte raven en gelukkig hebben we er heel wat.”
Tot slot richt ze zich rechtstreeks tot de Brusselaars: “We zijn al enorm gesteund, maar het kan nog. Tot 19 uur kan iedereen nog een spaghetti bestellen. Het is belangrijk voor Brussel. We kunnen ons niet permitteren om mensen die het moeilijker hebben los te laten. De arbeidsmarkt heeft hen nodig, en zij hebben de arbeidsmarkt nodig.”
Reserveren kan nog tot vanavond 19 uur via brusselhelpt.be.
Lees meer over: Samenleving , Brussel Helpt 2025